Τηλ. / Fax 210 9735 888

Η Amira Balkis είναι ελληνίδα χορεύτρια, δασκάλα και χορογράφος ανατολίτικων χορών.

Ξεκινώντας την χορευτική της εκπαίδευση ως μαθήτρια της ξακουστής Deanna Rhea, έχει παρακολουθήσει έως σήμερα αμέτρητα σεμινάρια και μαθήματα με μερικούς από τους μεγαλύτερους δασκάλους και χορευτές του είδους (όπως τους Mohamed Kazafy, Khaled Mahmoud, Nour και πολλούς άλλους).


Έως τώρα μετρά μία πλειάδα συνεργασιών με διεθνείς και εγχώριους καλλιτέχνες καθώς και συμμετοχών ως διακεκριμένο μέλος των ομάδων τους (Kazafy Troupe, Leyla’t Hob, A-Rom-A κ.α.) Έχει αποκτήσει το Δίπλωμα Χορού του IDTA (International Dance Teachers Association) «με Έπαινο» και κατά τα τελευταία έτη έχει εκλεγεί επανειλημμένα Γραμματέας του Πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων Χορευτών- Χορευτριών Πολυπολιτισμικών Χορών.
 

Για πάνω από μία δεκαετία δραστηριοποιείται επιτυχώς στον χώρο του θεάματος. Έχει χορέψει σε μερικά από τα γνωστότερα νυχτερινά κέντρα, έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα εγχώρια και διεθνή φεστιβάλ (Nile Festival, Ahlan Wa Sahlan, Oriental Passion κ.α.) και έχει φιλοξενηθεί σε τηλεοπτικές εκπομπές, όπως επίσης έχει κάνει έκτακτες εμφανίσεις σε κοινωνικές εκδηλώσεις.
 

Το μοναδικό στυλ της είναι ένα μείγμα κομψής χάρης και αισθησιασμού, με νότες θεατρικότητας, διατηρώντας ωστόσο την δημιουργική αυθεντικότητά της, που αποπνέει μία αίσθηση δυναμικής ακτινοβολίας.
 

Η διδασκαλία συμπληρώνει το πάθος και την δέσμευσή της για τον ανατολίτικο χορό. Είναι υπομονετική και πολύ λεπτομερής στην δουλειά της. Συνεργάζεται επί μακρά σειρά ετών με πολλές γνωστές σχολές χορού στην Αθήνα, όπου διδάσκει και δίνει σεμινάρια ευρείας γκάμας.
 

Ως διευθύντρια της δικής της ομάδας «Λούλουδα», έχει πολλές φορές καταφέρει να οδηγήσει τις μαθήτριές της, είτε ως γκρουπ, είτε μεμονωμένα, στην κατάκτηση μιας θέσης στο βάθρο των νικητών σε χορευτικούς διαγωνισμούς. Περιττό να αναφέρουμε ότι και η ίδια η Αμίρα έχει πολύ συχνά κατακτήσει αυτές τις θέσεις.

ΠληροφορίεςΚρατήσεις:

Oriental Expression Awards

Αντιόπης 31, Άγιος Δημήτριος – Μετρό Δάφνης

Τηλ. / Fax 210 9735 888 

Κιν. 699 711 6407 – 699 255 3320

Copyright 2017 © orientalexpressionawards.gr All rights reserved
Κατασκευή Ιστοσελίδας EzStore.gr