Τηλ. / Fax 210 9735 888

(Μουσικός εξειδικευμένος στα κρουστά. Συνθέτης μουσικής οριεντάλ (drum solos) και ιδρυτικό μέλος και μαέστρος της δικής του ορχήστρας)O Χρόνης Ταξίδης άρχισε την ενασχόληση με τα αραβικά κρουστά από την τρυφερή ηλικία των 16 ετών. Όπως συμβαίνει συχνά σε όλους τους ανθρώπους, ο Χρόνης Ταξίδης επηρεάστηκε έντονα από την καταγωγή του. Κατάγεται από τη Μαύρη Θάλασσα, όπου η παράδοση που κληρονόμησε από τους προκατόχους του, τον βοήθησε να εξοικειωθεί με τους ανατολίτικους ρυθμούς, καθώς και με τη μουσική της Ανατολικής Μεσογείου.

«Περιτριγυρισμένος» από την απίθανη ιστορία της μουσικής που του χάρισε η καταγωγή του, άρχισε να εξερευνά και να μαθαίνει μόνος του την αραβική μουσική. Μετά από τρία χρόνια αυτο-εκπαίδευσης, ο Χρόνης Ταξίδης είχε το προνόμιο να εκπαιδευτεί στην αιγυπτιακή τεχνική δίπλα σε έναν από τους πιο σημαντικούς δασκάλους αραβικών κρουστών, τον Khamis Khenkesh.

Σήμερα, - μετά από σχεδόν 20 χρόνια – ο Χρόνης Ταξίδης δεν είναι απλώς ένας καλλιτέχνης που παίζει τάμπλα, αλλά και ένας καλλιτέχνης που παίζει νταούλι, dof, Αιτ, Sagat, Gonga και Μπόνγκο.

Από τότε που ο Χρόνης ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα ως μουσικός κρουστών, έχει συνεργαστεί με διάσημους χορευτές της ανατολίτικης κοινότητας, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες του εξωτερικού.

Έχει επίσης λάβει μέρος σε Παραστάσεις Oriental, σε μεγάλα Φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, και σε μεγάλες πολιτιστικές διοργανώσεις. Τα τελευταία χρόνια – σαν δάσκαλος - δίνει μαθήματα και σεμινάρια για μουσικούς και χορευτές σε όλη την Ελλάδα και πολλές χώρες του εξωτερικού, όπως στη Μόσχα (Ρωσία), στη Νίκαια (Γαλλία), στο Ταλίν (Εσθονία) , στη Λιουμπλιάνα (Σλοβενία). Επίσης στην Πρετόρια (Νότια Αφρική), στην Πάλμα Νόβα (Ιταλία), στο Βερολίνο (Γερμανία), στην Οδησσό (Ουκρανία) και αλλού. Ο Χρόνης Ταξίδης είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας "Tabbal" (2009 - σήμερα). Σε αυτή την ομάδα μοιράζεται το πάθος και την αφοσίωσή του για τους ρυθμούς της αραβικής κουλτούρας μαζί με άλλους μουσικούς, αλλά και τους μαθητές του.

Ο Χρόνης Ταξίδης βρίσκεται ενεργά στο χώρο της δισκογραφίας από το 2009 και είναι παραγωγός των ακόλουθων προσωπικών άλμπουμ: "Magical Destiny" (CD single)(2009), "Arabic Rhythms vol. 1" (2010), "Arabic Rhythms vol. 2" (2011), “Forest Primal Beats & Tabla Stories” (2014), ”World Of Arabic Ryhtmology” (2016).

ΠληροφορίεςΚρατήσεις:

Oriental Expression Awards

Αντιόπης 31, Άγιος Δημήτριος – Μετρό Δάφνης

Τηλ. / Fax 210 9735 888 

Κιν. 699 711 6407 – 699 255 3320

Copyright 2017 © orientalexpressionawards.gr All rights reserved
Κατασκευή Ιστοσελίδας EzStore.gr